לפי איתן גלבוע, ראש המרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר-אילן, יש בלגאן נוראי בבית הלבן. המטה של טראמפ בהיסטריה. אין סדר ואין שליטה. הם פוחדים להפסיד את הבחירות ואת הסנאט ואת הכול. מצד שני, הם לא יכולים להוציא את ישראל חבוטה לגמרי.
ישראל עוד לא סיפחה מילימטר וכבר חטפה במועצה הביטחון. הסנקציות בדרך. באירופה מתייחסים אלינו כאילו סיפחנו כבר הכול. אנחנו משלמים מחירים על שום דבר. אמריקה לא יכולה להיעלם מזה. תהיה כאן פשרה מפא"יניקית. הם יתנו לנו סיפוח סמלי, מסכם פרופ' גלבוע.
—–
לפי מיכה גודמן, מחבר הספר מלכוד 67, תכנית המאה של טראמפ נבנתה מראש לצורך בכישלון.
"התוכנית לא יהולה להצליח. שתלו בה באג", אומר גודמן לזמן ישראל. "חיברו נוסחה שאין אף פלסטיני שיסכים לה. בכלל, אי אפשר להגיד להם לבוא להסדר מדיני, אלא רק לצמצום הסכסוך. משהו הרבה יותר צנוע עם אמביציות הרבה יותר נמוכות. אפשר להוציא מרכיבים מהתכנית הזו כדי להרגיע את השטח. למשל? רצף טריטוריאלי פלסטיני.
"רוב הישראלים לא רוצים שהפלסטינים יחיו תחת ריבונות ישראלית, ואנחנו לא רוצים להיות תחת איום פלסטיני. לדבריו, "איך יוצאים מהמלכוד הזה? צריך להשתחרר משני מיתוסים: שלום קדוש ואדמה קדושה". אם זה יקרה, אפשר לחשוב איך לסיים את הסכסוך. אבל בטח שלא עם תכנית כזו.