עם WordPress.com אפשר לעצב אתרים כאלה
להתחיל

פעולות דיפלומטיות נגד תוכנית הגרעין של פקיסטן

בין השנים 1981-1979 נעשתה פעילות דיפלומטית ענפה בקרב מדינות שהיו שותפות לדאגה האמריקנית מפני תוכנית הגרעין הפקיסטנית.

לפעילות זו היו מספר מטרות:

  • לנצל את המחסור של פקיסטן ביכולות מדעיות, ניהוליות והנדסיות והמחסור בטכנאים מיומנים.
  • למנוע מפקיסטן לנצל בקלות את הבסיס התעשייתי של מדינות מפותחות יותר בכדי לרכוש מומחיות וציוד שאין ביכולתם לייצר בעצמם.
  • לאלץ את הפקיסטנים לייצר את הרכיבים בעצמם מאשר לרכוש ממדינות מפותחות יותר. בדרך זו קיוו האמריקנים להסיט כישרונות ניהוליים וטכנולוגיים ובכך לעכב את התוכנית.

לאור יעדים מוגבלים אלה הצליחה פעילות זו במידה מסוימת. פעילות זו מנעה מפקיסטן להשיג רכיבים טכנולוגיים מסוימים החיוניים לתוכנית הגרעין שלה. כמו כן, פעילות זו גרמה לפקיסטנים ליזום פעילויות רכישה מורכבות יותר שפעלו בחשאיות. כל זה עיכב במידת מה את הרכישה של רכיבים מסוימים שאותם היה עליהם לרכוש מחוץ למדינה.

בתחום העשרת האורניום קשיים אלה גרמו לעיכוב של לפחות שנתיים בתוכנית. העיכובים בתחום העיבוד קשים יותר להערכה. בשאר התחומים התמונה מורכבת יותר וחלקים מסוימים בתוכנית לא נפגעו במיוחד.

"Report on Diplomatic Actions Taken Concerning Foreign, Nuclear-Related Supplies to Pakistan",Richard L. Williamson, Arms Control and Disarmament Agency, to Chairman, Joint Atomic Energy Intelligence Committee's Working Group on Nuclear Proliferation", 14 August 1981, Secret. Source: CIA Research Tool (CREST), National Archives, College Park, MD

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: